Saunamonitor on järjestelmä
jolla voit ohjata mitä tahansa sähkökiuasta.

Monitorilla voi ajastaa kiukaan viikkokelloajastuksella, johon voi antaa voimassaoloajan kuten kännykän kalenterissa. Ajastus toimii myös kalenteriajastuksena. Voit ajastaa kiukaan olemaan valmiina Inarissa joululoman aikana. Voit katsoa kotona onko Inarin kiuas päällä ja mikä on saunan lämpötila. Näet myös onko joku käynyt saunassa.

Voit antaa kullekin ajastukselle saunan lämpötilan, mikä on merkittävä parannus kerrostalossa, jossa kukin saunavuorolainen voi saada sellaiset löylyt kuin haluaa, kosteat 70 asteessa tai kuivat 90 asteessa. Saunamonitor tallentaa saunomistiedot, lämpötilan, kosteuden, melun ja hiilidioksiidipitoisuuden graafisena esityksenä. Näitä saunomistietoja voidaan tarkastella jälkikäteen.

Monitorin saunan lämpötilan mittausjärjestelmä varoittaa ja katkaisee saunan lämmityksen vain 10 astetta saunan asetuslämpötilaa korkeammassa lämpötilassa. Jos saunaan on asetettu 80 asteen lämpötila, katkaisee monitor lämmityksen 90 asteessa. Tavallinen ylikuumenemissuoja katkaisee saunan lämmityksen 115-120 asteessa, jolloin sauna on jo ylikuumentunut ja paneelit vahingoittuneet.

TM-pikakoe:
Saunasampo-kiuas ja Saunamonitor-valvontajärjestelmä –

Energiapihi älykiuas lämpenee pikavauhtia