Älykiuas on erityisen sopiva sellaisessa käytössä, jossa saunaa tarvitaan satunnaisesti pitkin päivää. Siinä missä tavallinen kiuas korventaa saunan paneeleita koko ajan on Älykiukaalla varustettu sauna kuuma vain silloin, kun siellä on kylpijöitä. Tällaisessa käytössä Älykiuas säästää yli puolet energian kulutuksesta ja mikä merkittävintä pidentää paneelien vaihtamisvälin moninkertaiseksi.

Sähkön ja paneeleitten säästö on sitä suurempi mitä vähemmällä käytöllä sauna on. Varsinkin naisten sauna on usein vähällä käytöllä. Sauna porottaa kuumana, vaikka saunojia ei ole. Tällaisessa saunassa Älykiuas voi säästää jopa 80 % sähköstä ja lähes 100 % paneelien kulumisesta. Älykiuassaunan lämpötila valmiustilassa on 40-55 astetta, mikä on sama vastaavan aitokiuassaunan lämpötila ennen löylyluukun avaamista.

Älykiuas hotelleissa

Simonkentän Scandic hotellin saunoissa on kesästä 2000 asti ollut liiketunnistimella varustetut Älykiukaat. Kun asiakas menee pukuhuoneesta pesuhuoneeseen aukaisee liiketunnistin kiukaan luukun ja sauna on kylpyvalmis asiakkaan kiivetessä lauteille.

Älykiukaan huipputekniikka toimii hienovaraisesti taka-alalla eivätkä hotellin asukkaat huomaa muuta eroa tavalliseen saunaan kuin sen, että saunassa ei ole polttavan kuumaa, lauteet eivät polta ja löylyt ovat miellyttävän kosteat. Älykiuas laajentaa hotellin palvelutasoa myös siten, että sauna on aina käytettävissä, jos se ei ole varattu.

Simonkentässä paneelit ovat seitsemän vuoden yhtämittaisen käytön jälkeen edelleenkin hyvässä kunnossa. Kiukaat toimivat edelleen, mutta vastukset ja kivipöntöt alkavat olla kohta vaihtokunnossa.

Uusimmissa hotelleissa ja saunojen remonteissa on yhä useammin päädytty Älykiukaan valintaan.
Älykiukaisiin voi tutustua mm. Hotelli Hiltonissa Helsingin lentokentällä, Scandic Simonkentässä, Grand Marinassa, Tampereessa ja Oulussa.
Sokos Hotel Kimmelissä ja SAS Radisson Oulussa sekä Cumulus Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Kuopiossa kuin myös Rantasipi Sveitsissä ja Forssassa, Hotelli Oloksessa, Hotelli Helkassa ja Rukakeskuksessa.

Älykiuas työpaikalla

Työpaikoilla Älykiuasta käytetään eniten vuorotyöpaikkojen ja toisaalta henkilöstön kuntosali- ja liikuntatilojen saunoissa.

Vuorotyöpaikkojen saunoissa Älykiuas on käytössä mm. uusissa hätäkeskuksissa, Helsingin, Espoon, Tampereen, Nokian, Pirkkalan, Turun, Kotkan, Porvoon, Oulun, Hämeenlinnan, Nurmijärven ja Ylivieskan paloasemilla, Pasilan ja Vaasan poliisitaloissa, Pelson varavankilassa, Riihimäen ja Parolan varuskunnissa, Meriturvalla, TKK:lla, Ilmailulaitoksella, Helsingin satamalla, Stevecolla, UPM-Kymmenellä, Ensolla, Metsä-Botnialla, Hartwallilla, Masa Yardsilla, Metso-Drivesillä, JOT-Componentsilla, Kuusakoskella, Sanitecilla, Rautaruukilla, Ekokemilla, Editalla, Sanomalla, Xyrofinilla, Helsingin Energialla, Msv Nordicalla,  Pyhäsalmen kaivoksella, LKAB:lla ja Seco Toolslla, HK-Ruokatalolla ja Espoon Vihertukikohdalla.

Henkilöstön liikuntatiloissa Älykiuas on Sanomalla, Ilmarisella, ETK:lla, Pohjolalla, Novolla, GE-Healthcarella, Pohjantähdellä, Metsä-Tapiolalla, MTV3:lla, Suomen Kansallisoopperalla ja Suomen Pankissa.

Älykiuas edustussaunassa

Edustussaunassa Älykiuas vapauttaa aikatauluista. Jos tavalliseen saunaan meno viivästyy, korventuu sauna polttavan kuumaksi. Kun saunassa on Älykiuas, sauna odottaa 40-50 asteisena milloin saunominen sopii aikatauluun. Edustussaunassa isäntä voi kysyä haluaako vieras kostean leppeät vaiko kuivan polttavat löylyt.

Edustussaunoissa Älykiuas on käytössä mm. Sanomalla, Kemiralla, Radiolinjalla, Postilla, Rautaruukilla, Tapiolalla, Pomilla, Ekokemilla, Sitralla, STM:llä, ETK:lla, Sunds Defibratorilla, JOT-Automatiolla, Nordealla ja Helsingin Energialla.

Älykiuas golfkentällä

Golfkentällä saunominen on sattumanvaraista. Huonolla kelillä pelaajia on vähän, mutta saunan tarve suuri, kun kylmettyneet ja kastuneet pelaajat palaavat kierrokselta. Kun saunassa on Älykiuas, on sauna aina valmiina ja henkilökunnan ei tarvitse arvioida onko tänään saunojia vai ei.

Älykiuas on parempien kenttien vakiovaruste. Älykiukaita on seuraavilla golfkentillä:
Virpiniemi, Suur-Helsingin Golf Luukki ja Lakisto, Gumböle, Hirsala, Aulanko, Kokkola, Koski-Golf, Hill Side, Oulu, Nordcenter, Nurmijärvi, Messilä, Vidbynäs, Kontiolahti, Kankainen,  Archipelagia, Vuosaari, Kulloo, Kytäjä, Aura, Harjattula, Kotojärvi, Peurunka, Virvik, Master, Espoo, Rönnäs, St. Laurence, Pori, Sarfvik, Talma, Peltola, Pickala  ja Tawast Golf, joka ensimmäisenä otti Älykiukaan käyttöön jo vuonna 1995.

Älykiuas kotona

Älykiuas on ainoa aina valmis kiuas yli 4 neliön saunoihin. Se takaa sen, ettei sauna ole pelkkä höyrykaappi, että kaikille riittää löylyjä ja että lämpö riittää saunan kuivattamiseen. Kun kotona tai mökillä on Älykiuas, voivat perheenjäsenet saunoa omien aikataulujensa mukaan.

Älykiuas kerrostalossa

Kerrostalossa Älykiuas vapauttaa asukkaat aikatauluista ja tuo mukanaan omakotimaisen saunomiskulttuurin.

Lappeenrantalaisessa 35 asunnon ja 50 asukkaan asuntoyhtiössä on ollut 10,5 kW XL600 Älykiuas Pääsiäisestä saakka. Sauna on päällä joka päivä 12-24 välisen ajan. Perjantaina ja lauantaina on joitakin kiinteitä saunavuoroja. Muun ajan sauna on asukkaiden vapaasti varattavissa.

Marraskuun lopulla 7,5 kuukauden käytön jälkeen kiukaan vastukset olivat olleet päällä 477 tuntia, joten sähköä oli kulunut 10,5*477 = 5009 kW. Tämä on 668 kW kuukaudessa ja sähkön hinnasta riippuen noin 70 euroa kuukaudessa. Tämän perusteella voidaan arvioida, että Älykiuas kuluttaa sähköä 50-100 euroa kuukaudessa riippuen kiukaan koosta ja saunojien määrästä. Tällainen alle 2 euron kustannus kuukaudessa asuntoa kohden on niin pieni, ettei sitä kannata edes periä erikseen, vaan se voi sisältyä yhtiövastikkeeseen.

Kun lisäksi paneelien kestoikä on ainakin kolminkertainen tavalliseen kiukaaseen verrattuna ei kerrostaloasukkaan enää tarvitse kadehtia omakotiasujan saunomismukavuutta. On paljon halvempaa rakentaa yksi kunnollinen sauna kuin kymmeniä pieniä saunakopperoita yksittäisiin asuntoihin.

Älykiuas sopii kaikkialle

Älykiukaita on käytössä mm. seuraavilla julkisilla yhteisöillä: 
NNKY:n Keimiötunturin maja, Heinänokan leirikeskus, Joensuun Kuntohovi, Kaprakka, Villa Elba, Majatalo Martta Nauvossa, Invalidikoulu, TYKS Paimio, Aulangon Lomakylä, Esport Center, MS-Keskus, Perhesafarit, JTO-Opisto, Oulun kaupunginsairaala, Lasaretinsaaren kuntoutuslaitos Oulussa, Ruoholahden Palloiluhalli, Saunaseura, Anttolanhovi, Palon Vierashuone Naantalissa, Sinapin Leirikeskus, Järvenpään sosiaalisairaala, Joensuun Yliopisto, Kauttuan Paperiyhdistys, Oulunkylän Kuntoutussairaala, Taivallahden Tennishalli, Keuruun srk leirikeskus, Riihimäen srk leirikeskus, Vantaan srk leirikeskus Holma ja Karhusaari, Kokoushotelli Gustavelund, OP-Opisto, Pirkkalan kunnan Reipin ulkoilumaja sekä CMS Aplico.

Käyttökokemuksia

Aulangon Lomakylä, Hämeenlinna

Älykiuas on ollut käytössä Aulagon Lomakylän rantasaunassa jo vuodesta 2007 asti. ”Asiakkaat ovat kehuneet löylyjen pehmeyttä ja sopivaa kosteutta. Myös useat ulkomaalaiset vieraamme ovat innostuneet saunomisesta kokeiltuaan rantasaunaamme. Itse arvostamme myös saunanlämmityksen helppoutta: ajastimen ja ohjelmoinnin ansiosta aikaa ei kulu saunan lämmittämisen ja valvomiseen.” kertovat Aulangon Lomakylän emäntä Tuija ja isäntä Heikki.

Tervakosken uimahalli

Tervakosken uimahallin saunoissa Älykiuas on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1997 lähtien. Asiakkaat ovat niin tyytyväisiä saunakokemukseen, että tulevat Tervakoskelle mielellään pitkienkin matkojen takaa. Uimahallin henkilökunta saa jatkuvasti kiitoksia hyvistä löylyistä.

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico, Lohja

Lohjan Aplicon uusiin liikuntatiloihin asennettiin Älykiukaat keväällä 2009. Ylellisissä tiloissa jäsenten liikuntanautinnon kruunaavat Älykiukaan tuomat rentouttavat löylyt kaikkina aukioloaikoina.